Råd til nye studenter

Så du har tenkt til å begynne på dikult til høsten? Alrighty, forhåpentligvis har denne bloggen gitt en stor pekepinn på hva faget går ut på. Her kommer et par ekstra råd som kan være hjelpsomme. 

Mentalitet: På mange måter er livet en krig. Enten det er utdanning, karriere eller kjærlighet så går man ikke til krig uforberedt. Det er viktig at du har kontroll på obligatoriske oppgaver, pensumlitteratur og eksamener. Omgi deg med inspirerende ting som får deg i et bedre humør og gjør at du yter bedre. Ikke la lærerne herse med deg og still opp for andre studenter som blir herset med. 

Karriere: Så kanskje dikult ikke gjør deg til den mest spennende kandidaten ute i arbeidslivet, men det betyr ikke at du ikke kan være noen trekk foran de andre dikult studentene. Jeg anbefaler at man melder seg inn i fagutvalget for Digital kultur (student council på engelsk). Det er de som arrangerer sosiale aktiviteter for dikult studentene. Arbeidsgivere elsker studenter med studentorganisasjoner og foreninger på cv'en. Fagutvalget på dikult er også rimelig chill. Mest sannsynlig blir du et styremedlem som kun trenger å gå på et par møter. Liten arbeidsmengde i forhold til hva det er verdt. 

Du kan også lage blogger, videoer, nettsider, osv. hvis du har peiling på sånt. Det er ting du kan sette på cv'en eller i en portefølje som viser at du har ferdigheter. 

CV: Samme mal som Elon Musk bruker om jeg ikke tar feil: https://novoresume.com/resume-templates-junior?dataSetID=0?dataSetID=0
Skaff dere også en Linkedin profil, det viser karriere initiativ. 

Jeg tror ikke det er noe mer som behøver å bli sagt da. Takk for at du tok deg tid til å lese innleggene jeg har brukt en del tid på. Jeg håper det har vært lærerikt.
Adios.


 

2 kommentarer

Kommende student

07.09.2017 kl.02:49

Interessant info om bachelorgraden digital kultur :-) Jeg tenker litt på å ta denne utdanningen siden den er nærmest interaksjonsdesign uten at jeg trenger å ta så mange fag siden jeg har studert mye før. Tenker å plotte inn programmeringsfag, interaksjonsdesign som frie emner. Jeg vil tro bacheloren har verdi så lenge valgte emner er nyttige, selv om den er humanistisk. Hva bestemte du for å gjøre siden du sluttet?

Jim R.

02.10.2017 kl.19:39

Kommende student: Først av alt, beklager hvis jeg svarer litt sent. Jeg sjekker ikke denne bloggen så ofte. :) Hvis du vet hva du går til og har det som trengs for å bestå emnene tror jeg du er på god vei. Det er veldig uheldig å melde seg på emner som du senere finner ut at du ikke klarer og ikke ha noen andre emner å falle tilbake på.

Et stort problem på dikult er at det til en viss grad er et ekkokammer. Det brukes utrolig mye tid og ressurser på emner som ikke er så relevant for arbeidslivet, men som professorene synes er utrolig spennende. De hadde virkelig trengt et nytt personal som forstår den tiden vi lever i, for det ligger et potensial i studiet. Nesten alle som du finner på linkedin med dikult utdanning har enten en videreutdanning i noe annet eller en master og jobber for ukjente firmaer. I noen tilfeller er de faktisk arbeidsledig. Hadde jeg visst forskjellen på utdanningskategoriene hadde jeg aldri begynt på Hf. Hvis norske skoler hadde vært bedre til å informere kommende studenter om dette tror jeg det kunne spart mange studenter for tid og stress.

Dette ble en litt lenger kommentar enn jeg planla, men for å besvare spørsmålet ditt; akkurat nå studerer jeg økonomi. Jeg er en langt større karrierejeger enn det en humanistisk utdanning ville tillat meg å være.

Lykke til videre med utdanningen! :)

Skriv en ny kommentar

Jim R.

Jim R.

22, Bergen

Dette er en blogg om Digital kultur studiet på Universitetet i Bergen. Perfekt for deg som vurderere eller har søkt opptak til dette studiet. Her deler jeg min erfaring med studiet i tillegg til tips om fagene og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits