Råd til nye studenter

Så du har tenkt til å begynne på dikult til høsten? Alrighty, forhåpentligvis har denne bloggen gitt en stor pekepinn på hva faget går ut på. Her kommer et par ekstra råd som kan være hjelpsomme. 

Mentalitet: På mange måter er livet en krig. Enten det er utdanning, karriere eller kjærlighet så går man ikke til krig uforberedt. Det er viktig at du har kontroll på obligatoriske oppgaver, pensumlitteratur og eksamener. Omgi deg med inspirerende ting som får deg i et bedre humør og gjør at du yter bedre. Ikke la lærerne herse med deg og still opp for andre studenter som blir herset med. 

Karriere: Så kanskje dikult ikke gjør deg til den mest spennende kandidaten ute i arbeidslivet, men det betyr ikke at du ikke kan være noen trekk foran de andre dikult studentene. Jeg anbefaler at man melder seg inn i fagutvalget for Digital kultur (student council på engelsk). Det er de som arrangerer sosiale aktiviteter for dikult studentene. Arbeidsgivere elsker studenter med studentorganisasjoner og foreninger på cv'en. Fagutvalget på dikult er også rimelig chill. Mest sannsynlig blir du et styremedlem som kun trenger å gå på et par møter. Liten arbeidsmengde i forhold til hva det er verdt. 

Du kan også lage blogger, videoer, nettsider, osv. hvis du har peiling på sånt. Det er ting du kan sette på cv'en eller i en portefølje som viser at du har ferdigheter. 

CV: Samme mal som Elon Musk bruker om jeg ikke tar feil: https://novoresume.com/resume-templates-junior?dataSetID=0?dataSetID=0
Skaff dere også en Linkedin profil, det viser karriere initiativ. 

Jeg tror ikke det er noe mer som behøver å bli sagt da. Takk for at du tok deg tid til å lese innleggene jeg har brukt en del tid på. Jeg håper det har vært lærerikt.
Adios.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jim R.

Jim R.

22, Bergen

Dette er en blogg om Digital kultur studiet på Universitetet i Bergen. Perfekt for deg som vurderere eller har søkt opptak til dette studiet. Her deler jeg min erfaring med studiet i tillegg til tips om fagene og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits