Hvorfor sluttet jeg på Digital Kultur?

Vel, det er en rekke grunner til dette. 

Jeg hadde aldri tenkt å gå ferdig dikult da jeg begynte på det. Jeg begynte kun for å ha noe å gjøre og for å fortsette å være i 'studiezonen'. Det tok litt tid før jeg valgte å slutte og begynne på noe nytt, men det er det jeg gjør nå.

Jeg kan tenke meg at de fleste studenter vil ha en sikker framtid og en god karriere. Jeg så aldri dette for meg hvis jeg gikk ferdig dikult. Jeg så heller ingen spennende framtidsutsikter. Det finnes få stillinger der ute hvor arbeidsgiveren spesifikt leter etter en med humanistisk utdanning. Det blir da litt vanskelig å se hvor man ender opp. Det er også en mulighet at andre med teknisk bakgrunn eller erfaring er ute etter de samme jobbene som dikult studenter ser etter. Jeg har vanskelig for å se hvordan du skal kunne greie å konkurrere mot det på et likt nivå. Fra et næringsliv perspektiv er alltid en med teknisk kompetanse og ferdigheter verdt mer for en bedrift enn en med utdanning i humaniora. Som ansatt vil jeg ikke være en byrde i lønnsutgiftene eller en lettvekter. Slik jeg ser det bidrar 'humanister' med veldig lite i form av ferdigheter som kan utvikle en bedrift. Understreker at dette er min mening, hvis du spør lærerne på dikult vil de nok fortelle deg noe helt annet. 

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg ikke bare går ferdig utdanningen nå som jeg er halvveis i den. Jeg har ikke fått bestått alle emnene og vil derfor ha måtte gått over normert studietid (den planlagte studietiden). Jeg kan tenke meg at en del rekrutterere hever et øyenbryn hvis man har brukt et ekstra år på en bachelor. Det er i tillegg vanskelig å studere noe du ikke synes er interessant eller verdt tiden din.

Så, angrer jeg? Både ja og nei. Jeg trengte litt tid til å finne ut jeg vil gjøre resten av livet og har truffet noen gode venner på dikult. Samtidig så angrer jeg litt. På lik linje med Cejo så skulle jeg ønske at det fantes mer informasjon om dikult på nettet slik at jeg hadde visst hva jeg søkte på. Jeg har egentlig lært veldig lite nyttig i løpet av årene på dikult. Jeg sitter igjen med veldig lite kunnskap som jeg kan bruke senere i karrieren. Kritisk tenking er kanskje det jeg rangerer høyest, og det er bare fordi du blir litt mer paranoid etter noen forelesninger. Alt i alt har ikke tiden min på Universitetet vært verdt det. Jeg er heldig som har hatt en jobb ved siden av studiene slik at jeg har fått gjort noe verdifullt i løpet av de siste årene. Jeg hadde vært mye mer forbanna hvis jeg ikke hadde fått gjort noe produktivt i løpet av denne tiden. 

Avslutter med tidenes mest inspirerende video.

 

Én kommentar

Cejo

15.08.2017 kl.21:47

Så fint at du tilbyr et nytt synspunkt på faget, og i en mye mer detaljert grad en hva jeg gjorde! Jeg har koblet bloggen din til mitt gamle innlegg, i tilfellet noen skulle ramle inn på den i fremtiden. Lykke til videre!

Skriv en ny kommentar

Jim R.

Jim R.

22, Bergen

Dette er en blogg om Digital kultur studiet på Universitetet i Bergen. Perfekt for deg som vurderere eller har søkt opptak til dette studiet. Her deler jeg min erfaring med studiet i tillegg til tips om fagene og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits