Fjerde semester / Vår

På dette tidspunktet blir ting litt komplisert. Det gjenstår to emner i dikult spesialiseringen, et 200-nivå emne og bachelor oppgaven. Av 200-emnene på 15 studiepoeng kan du velge mellom: Dikult205 - Webdesign II, Dikult203 - Elektronisk litteratur, Dikult207 - Praktisk forskingstrening i digital humanoira. 
Jeg kan ikke si noe særlig om 200-emnene ettersom at jeg aldri kom så langt i bachelor'en min i dikult. Om jeg skulle velge hadde jeg sikkert valgt dikult207 ettersom at det høres mest interessant ut. 

Bachelor emnene: Dikult250 - Fordyping i digital kultur med bacheloroppgave, Dikult251 - kritiske innfallsvinkler til teknologi og samfunn med bacheloroppgave, Dikult252 - Nordic digital culture network-emne med BA-oppgave. 

Alle bacheloroppgavene er på 5000 ord og gir 15 stp. Dikult siden på Uib.no anbefaler å ta dette i det fjerde semesteret, men foreleserne og lærerne anbefaler at du tar det helt til slutt. To er på norsk og en på engelsk. 5000 Ord er ikke så aller verst, det finnes verre oppgaver å skrive for å si det sånn. 

Om du heller vil begynne på frie studiepoeng kan jeg anbefale denne artikkelen med oversikt over hvilke fag som ikke har obligatorisk aktivitet: http://www.studvest.no/mye-er-sa-basic-at-jeg-ikke-stresser-med-eksamen/ 

Når du skal velge av de frie emnene er det viktig at du sjekker timeplanen for emnet slik at det ikke blir rot i kalenderen. Uib har dessverre ikke noe system på som hjelper deg med dette. Man må dermed klikke seg inn på hvert enkelt emne og sjekke timeplan, pensumlitteratur og arbeidsmengde, hvis det i det hele tatt er oppgitt. Da kan det være greiest å ta fag uten obligatoriske krav slik at man slipper å stresse så mye. Mange av lærerne mener kanskje at det er viktig å ta relevante emner for studiet, men hvis du planlegger å ta master så spiller det ingen rolle hvilke emner du har tatt som frie poeng ettersom at master'en blir din spesialisering. Pass også på hvor mange stp hvert emne gir, 15 poeng er det beste slik at man kun trenger å ta to per semester. Ikke ta emner med 300 i emnekoden, disse er master emner. 

Jeg tror det skal dekke det meste av emnene for dikult.
Hvis Skandinavia hadde en president;


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jim R.

Jim R.

22, Bergen

Dette er en blogg om Digital kultur studiet på Universitetet i Bergen. Perfekt for deg som vurderere eller har søkt opptak til dette studiet. Her deler jeg min erfaring med studiet i tillegg til tips om fagene og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits