Tredje semester / Høst

Okai, vi er kommet så langt. Tatt oss tidlig sommerferie fra begynnelsen av juni til midten av august. På tide å begynne på et nytt semester. 

I dette semesteret skal dere ha: Dikult 105 - Webdesign 1 og Dikult 106 - Kultur og normer i informasjonssamfunnet. 

Jeg har ikke tatt 105 ettersom at jeg prioriterte frie studiepoeng som jeg planla å bruke i en fremtidig utdanning. Dette er enda et av xml/ javascript-boi sine emner og etter hans lille stunt mot studenter som ikke får til alt på rekordfart har jeg på følelsen av at jeg unngikk noen konfrontasjoner. Jeg vet at eksamen består av at man som gruppe skal lage en nettside for noe som relevant og senere skrive en rapport på 4000 ord. Jeg ble også fortalt av en informatikk student at han/ hun skrev ca. 2000 ord på rapporten og fikk en B. Personlig synes jeg at det er helt bak mål å sette en så stor ord grense og likevel gi gode karakter for svar som er 50% under grensen.


Dikult 106 - Kultur og normer i informasjonssamfunnet. 

Emnet: Dette emnet er delt inn i tre deler eller moduler. 101 Og 104 emneansvarlig har første del som handler om overvåking. Basic læreren fra 104 har etikk på nett. En ny fyr har selvrepresentasjon på nett(?). Overvåking delen er ganske chill og underholdende. Muligens får dere sett Citizenfour, som er en Snowden dokumentar, og Minority report, en Tom Cruise science fiction film. Etikk delen handler litt om etikk rundt piratkopiering som var interessant. Selvrepresentasjon delen er også ganske gøy, den handler litt om blogging.

Pensumlitteratur: Bøkene her må du mest sannsynlig kjøpe, jeg fant dem ihvertfall ikke gratis på nett. Kindle på amazon har gode priser disse bøkene og da har du dem for alltid. På litteraturkiosken via Mitt. får du kun leie bøker for et halvt år, og prisene kan være litt høye. Du må dessverre sitere pensumlitteratur på oppgavene under 'eksamen'. 

Timeplan: Timer to ganger i uken. 

Obligatorisk: Man skal levere et utkast til en oppgave på ca. 1000 ord etter hver modul. Du får tilbakemelding på utkastet av medstudenter, i tillegg til at du selv skal lese og gi tilbakemelding på 5 andre oppgaver. Dette er selvfølgelig anonymt. ​

Eksamen: I dette emnet er det ikke en helt vanlig eksamen, men en mappeinnlevering. I eksamensperioden skal du utvide 2 utkast til 2000 ord hver, slik at det blir 4000 ord totalt. Du får ikke en ny oppgave så i teorien kan du skrive ferdig oppgaven i god tid før den skal inn. 

Vanskelighetsgrad: Ikke så veldig vanskelig, god tid til å gjøre ferdig alle modul-oppgavene. Man må derimot kjøpe bøkene, men det er en liten pris å betale for et bestått emne. 

Lærerikt: Ja faktisk. Citizenfour var en ganske underholdende dokumentar. Modul-oppgavene er heller ikke så gale. Et rolig fag. 

Innen vinterferien er bachelor'en halvveis ferdig.
Slenger med noen inspirende sitater av sjefen sjøl, Scotty T.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jim R.

Jim R.

22, Bergen

Dette er en blogg om Digital kultur studiet på Universitetet i Bergen. Perfekt for deg som vurderere eller har søkt opptak til dette studiet. Her deler jeg min erfaring med studiet i tillegg til tips om fagene og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits