Introduksjon

Okei, folkens. Inspirert av en annen bloggers innlegg om digital kultur og på grunn av manglende informasjon om studiet på nett, tenkte jeg å lage en blogg for de som vurderer å søke eller takke ja til studieplass på dette studiet. Digital kultur er et bachelor program som går over tre år på Universitetet i Bergen, med mulighet til å ta en master etter bachelor. Det undervises på det humanistiske fakultetet, altså er det et humanistisk fag. Hvis du spør studenter fra programmet om å forklare hva faget innebærer kommer du til å få mange forskjellige svar. Man studerer mer eller mindre sammenhengen mellom mennesker og teknologi, og du lærer å se teknologi fra et humanistisk perspektiv. Undervisningen er som oftest på engelsk på grunn av utvekslingsstudenter, men om de ikke er tilstede går den på norsk. På eksamen får man lov til å skrive på norsk og det anbefaler jeg dere å gjøre. Sensor merker raskt om du ikke har engelsk som morsmål. 

Alle bachelorstudier består av 180 studiepoeng. Et semester består som regel av 30 studiepoeng fordelt på to emner, bortsett fra det første semesteret hvor det er tre emner på 10 poeng hver og det siste året hvor man velger frie studiepoeng. 90 Av poengene blir spesialisering innen dikult, mens 30 andre poeng går med på introduksjons emne og ex. emnene. På Uib får man på veldig mange fag velge fritt blant emner det siste året som skal utgjøre de siste 60 poengene. Disse emnene kan ha spesielle krav som realfag eller være reservert for studenter innen det faget. Journalistikk- og film-emner er for eksempel reservert for deres studenter. Det største hinderet ved å planlegge hvilke emner man skal ta blir derimot timeplanen og hvor mye arbeidsmengde emnet krever. Det er ingen skam i å velge lette emner for å komme seg i mål. 

Timene på universitetet er på 2x45 min, men tiden avhenger også av hvilke lærer du har. Noen gir bare 5 min pause, mens andre er punktlige og gir 15 min. Andre derimot må minnes på at det skal være pause ellers får man ikke. Studenter har rettigheter de og, så si ifra slik at lærerne forstår hvem som bestemmer. Timene på dikult pleier å gå fra 10.15-12.00 og 12.15- 14.00. Lab timer og andre kurs kan begynne litt senere på dagen. 

I innleggene kommer jeg til å forkorte noen navn, digital kultur - dikult, humanistiske fakultetet - hf, universitetet - Uib, osv. Fag betyr studieretningene; dikult, historie, psykologi. Emne er kurs som utgjør bachelograden din og gir studiepoeng. Jeg kommer sikkert også til å blande lærer, foreleser og professor. Jeg har aldri brydd meg om forskjellen, de er lærere når de er i klasserommet og professor kan de være på kontorene sine. Det jeg mener er den personen som leder undervisningen. All pensumlitteratur anbefaler jeg å få tak i på nett ved å laste ned pdf-filer eller kjøpe kindle-filer fra amazon. På den måten kan man søke i teksten etter ord og begreper som er relevant for oppgaver. 

Jeg navngir ikke lærere og forelesere i innleggene. Hvis dere vil vite mer om dem så er Google 'two blocks down'. 

Se her for oppbyggingen av faget: http://www.uib.no/studieprogram/BAHF-DIKUL#uib-tabs-oppbygging

Den andre dikult bloggerens innlegg: http://cejo.blogg.no/1355615964_digital_kultur_p_univ.html 

Kildehenvisning og sitering: http://sokogskriv.no/kildebruk-og-referanser/referansestiler/chicago-forfatter-aar/

Tidligere eksamensoppgaver: https://drive.google.com/drive/folders/0B8PVv7bj9GwZSEgxM2pGSUdXb0E?usp=sharing

103 og 104 har hatt skoleeksamen tidligere. Dette er ikke tilfellet lenger, med mindre de spesifikt nevner at det er endret til skoleeksamen igjen. Det er lagt ved en hjemmeeksamen for 103 og to for 104 i mappene. 

 

Velkommen.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jim R.

Jim R.

22, Bergen

Dette er en blogg om Digital kultur studiet på Universitetet i Bergen. Perfekt for deg som vurderere eller har søkt opptak til dette studiet. Her deler jeg min erfaring med studiet i tillegg til tips om fagene og karriere.

Kategorier

Arkiv

hits